2021. június 24., Iván

Mindenki ügye

#iskola #járványügyi intézkedések #korlátozások #nyitás #terasz

Index: az iskolák és a teraszok kinyitása jöhet először a húsvétot követően

2021.03.20. 11:29

A beoltottak számához igazított, fokozatos lazításra készülnek a portál információi szerint.

Az Index szombat délelőtt arról számolt be, hogy úgy értesültek: az Operatív Törzs most készülő újranyitási terve a korlátozások fokozatos feloldásával számol, tehát nem egyszeri és átfogó lazítással, amit a beoltottak számához kötnének.

 

Orbán Viktor miniszterelnök már péntek reggel utalt arra, hogy a két és fél milliós átoltottság elérése lesz az első fontos határkő az enyhítések ütemezésében, és az Index úgy tudja: a kormány azzal számol, hogy a húsvétot követő hét végére (azaz április 18-ra) elérhető ez a szám.

iskola-koronavirus-mti-vasvari-tamas
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

 

A portál információi szerint szerint ha valóban sikerül elérni ekkorra a két és fél milliót a beltottak számának, akkor április 19-e körül elsőként az iskolai oktatás indulhat újra, és a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai nyithatnak majd ki. A második ütemben pedig ismét kinyithatnak a szállodák, ám megint csak az átoltottság függvényében: a beoltottak számának ehhez el kell majd érnie a minimum hárommillió főt.

 

Az Index arról is értesült, hogy a kormány a védettségi igazolvánnyal akarja motiválni az embereket, hogy oltassák be magukat. A konzultáció szombaton közölt eredményei szerint a válaszadók támogatják, hogy az ilyen okmánnyal rendelkezők felmentéseket kapjanak egyes korlátozások alól, és az Index információi szerint a kormány emiatt bele akarja építeni a nyitási menetrendbe, hogy egy ideig csak a védettségi igazolvánnyal lehessen zárt helyekre menni.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló