2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#orbán viktor #járványügyi intézkedés #kossuth rádió #nyitás

Orbán szerint egy hétig még biztosan maradnak a járványügyi korlátozások

ugytudjuk.hu 2021.03.19. 08:21

Szerinte olyan gyorsan változik a helyzet, hogy nem tudnak távolabbra tekinteni. Így még a húsvéti nyitás sorsa is bizonytalan.

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy hétfőtől számítva még egy hétig egészen biztosan maradnak a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások.

 

Orbán a friss adatokat sorolva elmondta, hogy 213 fő halt meg ma reggelre a vírus miatt. Kórházban van 9000 körüli beteg és 1174-en szorulnak lélegeztető gépre.

orbán kossuth rádió3

A miniszterelnök arra is kitért, hogy a fiatalok legyenek türelemmel, szinte egészen biztos, hogy szabad nyaruk lesz. A korosztályra kitérve Orbán elmondta, hogy a vírus a cukorbetegeket és túlsúlyosokat jobban megviseli.  

 

A kormányfő bizakodva mondta, hogy 4-szer, 5-szhör annyi embert oltanak be, mint amennyi beteg van. Az újranyitással kapcsolatban pedig arra jutott, hogy a nemzeti konzultáció eredménye szerint csakis fokozatosan lehet nyitni, ezt fogják követni.

Kérdésként kapta, hogy miért csupán egy hétre határoztak előre. Erra Orbán azt mondta, hogy egy héten belül sok minden megváltozhat, és mivel közeledik a nagyhét és a húsvét, így hétről hétre tekintenek majd előre. Hozzátette, ha az átoltottság eléri Magyarországon a 2,5 millió főt, akkor lehet szó nyitásról.

Az oltási ütemtervre kitérve a kormányfő hangsúlyozta, hogy az újranyitás után biztosan lesznek olyan szolgáltatások, amit majd csak a védettséggel rendelkezők tudnak igénybe venni.  Az önkormányzati oltópontokra kitérve az mondta, hogy nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló