2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #nemzeti konzultáció

Íme a nemzeti konzultáció témái: többek között megkérdezik, hogy fokozatos legyen-e a nyitás

EÜ/MTI 2021.02.17. 11:51

Szó lesz arról is, hogy adjon-e a korlátozások alól felmentést a védettségi igazolvány.

Az újraindításról szóló, napokon belül induló konzultáció kérdéseit ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

 

Az államtitkár elmondta:

a fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.

Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól. A Telex cikke ennek kapcsán rámutat: a védettségi vagy vakcinaútlevelél világszerte téma: más országok, légitársaságok, és techcégek is próbálkoznak saját és közös megoldásokkal. Az Európai Unión belül is felmerült az igény egy olyan megoldásra, amelyet a tagállamok (és ideális esetben az unión kívüli országok) kölcsönösen elfogadnának.

 

Téma lesz az is a konzultációban, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van.


Továbbá Dömötör Csaba szerint egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett - tette hozzá.

 

A napokban egyébként megjelent az interneten egy "Nemzeti Koronavírus Konzultáció" nevű oldal, amelyen oltásellenességet sugalló kérdéseket tettek fel ismeretlenek. Az azóta már elérhetetetlenné vált honlap miatt a kormány feljelentést tett.

 

Frissítés: Szerda estére el is startolt a konzultáció, az Infostart a kérdéseket is közölte.

 

(Indexkép: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló