2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#koronavírus #csalás #nemzeti konzultáció

Hallatlan: már a nemzeti konzultációt is hamisítják

2021.02.16. 14:47

A kormány feljelentést tett az ál-konzultációs oldal miatt.

Egy ismeretlen hátterű "Nemzeti Koronavírus Konzultáció" vált elérhetővé az interneten, egyelőre semmit nem tudni arról, hogy ki állította össze az oltásellenességet sugalló kérdéseket – számolt be kedden a Telex, hozzátéve, hogy az oldalt töben is megosztották, köztük az egyik legismertebb magyar vírusszkeptikus, Gődény György is.

 

"A koronavírus járvány 2020 tavasza óta példátlan helyzet elé állította hazánkat. (…) Az oltóanyagok megjelenésétől sokan várják a szigorítások megszüntetését. (…) Abban mindenki egyetért, hogy a járvány elleni intézkedések közül csak azok hatékonyak, amelyek nagy társadalmi támogatottsággal bírnak. Ezért nagyon fontos most az Ön véleménye, és emiatt kérjük, hogy a különböző védekezési formák társadalmi elfogadottságának tisztánlátása érdekében legyen a segítségünkre azzal, hogy válaszol a kérdésekre" – idézi a telex.hu az oldalt, amely időközben elérhetetlenné vált.

 

A honlapon többek között ilyen kérdéseket tettek fel:

Heves vitákat vált ki, hogy a vírus ellen sietve kifejlesztett vakcinák nem hatékonyak, sőt az évekig tartó biztonsági tesztelési fázisok kihagyása miatt még veszélyesek is. Ráadásul senki nem vállal értük felelősséget. Ön megbízik a vakcinákban és önként beoltatná magát?

Sokszor szembesülünk azzal, hogy akik nem akarják beoltatni magukat, azokat különféle formában fenyegetik, hátrányosan megkülönböztetik, vagy akár nyomásgyakorlással is az oltásra kényszerítik. Ön szerint kényszeríthető legyen bárki, hogy beoltassa magát?

kamu-konzultacio
Kép forrása: 444.hu

Az oldalon semmit nem írtak arról, hogy ki áll a furcsa konzultáció mögött, a jogilag aggályos adatvédelmi nyilatkozatban is csak "üzemeltetőként" hivatkoztak magukra. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kedden közleményben tudatta, hogy csalás és személyes adattal visszaélés miatt feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen, akik https://nemzetikonzultacio.online/ néven konzultációs oldalt hoztak létre. Az oldal azt a látszatot kelti, hogy az a kormány hivatalos konzultációs oldala – írták.

 

Hangsúlyozták: a kabinet a hét második felében indítja el online konzultációját a koronavírus-járvány utáni újraindításról. A részletekről a héten tájékoztatják a nyilvánosságot.

 

(Indexkép: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló