2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#Mészáros Lőrinc #hunguest hotels

Mészáros Lőrincnek lesz hamarosan a legtöbb alkalmazottja Magyarországon, Eger sem maradhat ki

Keller Richárd 2021.05.26. 18:41

Bár túladott a Mátrai Erőművön, jelentősen leépített a szállodaipari cégénél, még így is a miniszterelnök bizalmasa lesz lassan az ország legnagyobb munkáltatója.

Lassan, de biztosan a Mészáros-csoport hamarosan a legnagyobb magyar céget is lehagyhatja alkalmazotti létszámban – írja a G7. Az online gazdasági lap szerint még úgy is növekszik létszámban a csoport, hogy Mészáros Lőrinc időközben több vállalatán, köztük – az állammal szemben nagyon jó üzletet csinálva – a több mint kétezer embert foglalkoztató Mátrai Erőművön is túladott, szállodaipari cégétől pedig több száz embert küldtek el annak ellenére, hogy, mint azt mi is megírtuk, több állami pénzt kapott csak az egri hoteljük felújítására, mint az egri önkormányzat kompenzációként a drasztikus adóelvonások után.

 

Sőt, mi több, a 2019-es záróadatok alapján a felcsúti milliárdosnak közvetlenül vagy közvetetten 323 cégben volt üzleti részesedése, most a G7-nek mégis azt erősítették meg, a csoport már mindösszesen "csak" 295 vállalatot foglal magába. A kevesebb cég ellenére azonban a 2019 végi 24829 munkavállalóval szemben jelenleg már több mint 25 ezer alkalmazottjuk van jegyzi meg a G7. Ennél több embert csak a Magyar Posta foglalkoztat jelenleg, bár az állami vállalat jelentősen csökkentette alkalmazottai számát az elmúlt nagyjából másfél évben.

 

 

Ha a tendencia folytatódik, akkor egy-két éven belül eljön az a pont, amikor nem lesz olyan magyar cég, amely több embert foglalkoztat itthon, mint Mészárosék. Különösen, hogy a felcsúti milliárdos vállalatainál szinte biztosan tovább nő majd az alkalmazottak száma. Amellett, hogy semmi jel nem utal a csoport terjeszkedésének lassulására, a Hunguest is biztosan bővíteni fogja létszámát, ha normalizálódik a turisztikai ágazat helyzete, illetve befejeződnek a több milliárdos állami támogatással megvalósuló szállodafejlesztéseik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló