2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#fidesz #korrupció #közpénz #ner

Hatalmas adókedvezményt adna a kormány azoknak, akik Fidesz-közeli alapítványokat támogatnak

ugytudjuk.hu 2021.06.03. 10:02

Úgy tűnik, hogy nincs az a pénzmennyiség, ami elég lenne.

A kormány a 300 százalékos társasági nyereségadóalap- kedvezményt adna azoknak a cégeknek, amelyek támogatnák a vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartású egyetemek alapítványát – olvasható ki a parlament Törvényalkotási bizottsága elé terjesztett módosító javaslatból, amiről mai ülésén tárgyal a testület.

 

A parlamenti szokásjog szerint a javaslatot a Fidesz frakció megszavazza, hisz azt a kormány terjesztette elő – írja a Népszava.

 

A kormány a 2022-es adócsomagjában eredetileg arra tett javaslatot, hogy az alapítványokat támogató cég adóalap-kedvezménye 50 százalék lehetne, vagyis az adományozott összeg felével csökkenhette volna adóalapját. Ezt az összeget emelnék az adományozott összeg 300 százalékára, de maximum a nyereség összegéig lehetne az adót csökkenteni.

Vagyis a cégek számára negatív adó nem alakulna ki, de a befizetett összeg többszörösével csökkenthetnék adóalapjukat.

Ugyanakkor azt nem tudni, hogy ez miért is jó a magyar adófizetőknek, mivel a kormány még arra sem vette a fáradságot, hogy megindokolja a magyar adórendszerben példátlan kedvezményt.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Címlapfotó: pixabay.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló