2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#koronavírus #vakcina #védőoltás #időpontfoglalás #harmadik oltás

Bejelentették: még ezen a héten elindul regisztráció a harmadik oltásra

Barna Benedek 2021.07.27. 14:59

Hétvégétől indul az idősek oltási akciója is, felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem kaptak vakcinát.

Vasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket

– közölte az országos oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiával.

 

György István azt mondta,

a 60 év felettiek 83 százaléka kapta meg eddig az oltást, még 470 ezren vannak azok, akik eddig nem kérték, ők most a személyes felkereséskor, az érintett otthonában vagy az orvosi rendelőben is beoltathatják magukat.

Hozzátette: az oltási akcióban részt vevő egyetemi hallgatókat a kormányhivatalok jelölik ki azon praxisok mellé, ahol az átoltottság elmarad a többi praxistól. Azok az egyetemisták, akik már legalább tíz félévet teljesítettek képzésükből, az oltást is beadhatják, az akcióban való részvételük pedig beleszámít a gyakorlati képzésükbe – ismertette.

györgy-istván-korona-gov
Kép forrása: koronavirus.gov.hu

György István beszámolt arról is, hogy

a hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot online, a www.eeszt.gov.hu honlapon azok, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter által összehívott egészségügyi szakmai grémium kidolgozta az oltóanyagok felhasználásának lehetőségét, hogy melyik vakcinával lehet a harmadik oltást elvégezni – tudatta.


Elmondta: a harmadik dózisra a háziorvosnál, illetve az időpontfoglalón keresztül a kórházi oltópontokra is be lehet jelentkezni – ahol az orvos dönt arról, milyen vakcinát kapjon a jelentkező. (A háziorvosok tájékoztatását egyébként a hírek szerint eléggé az utolsó pillanatra hagyták, ráadásul volt, aki arra panaszkodott: azelőtt kellene vakcinát rendelniük, hogy tunák, hányan kérnek.)

 

(Indexfotó: Rosta Tibor / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló