2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#pedagógusok #oktatás #kötelező oltás #tanárhiány

Haladékot kaptak a tanárok a kötelező oltás kapcsán

Székely Zoárd 2021.12.19. 11:02

Pontosabban még két hetet.

Haladékot kaptak a tanárok, december végéig még beoltathatják magukat azok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát. Az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek – közölte az RTL Klub Híradója.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-re, miután a közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével.

 

Legutóbb Devecserben azért tüntettek, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan tanárokat. A félpályás demonstráción csaknem 150-en vettek részt. A polgármester elmondása szerint a városban hét pedagógus nem kérte a vakcinát. 

Összeomlás jöhet az oktatásban a tanárszakszervezet szerint

December 15-e a határideje az első oltás felvételének az állami intézményekben. A Nemzeti Pedagógus Kar felmérése alapján az derült ki, hogy 3 ezer tanár nem tervezi felvenni az oltást, míg az EMMI tájékoztatásában 10 százalék szerepel, ami 15 ezer fő is lehet.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint csoportösszevonással és helyettesítéssel Budapesten és a nagyobb városok iskoláiban várhatóan pótolni tudják a kieső tanárokat.

 

A PDSZ felmérései szerint nagyjából a pedagógusok 10 százaléka utasítja el az oltást, ami azt jelenti, hogy ha a jövőben is megmarad az ágazatban a kötelező vakcinafelvétel, akár 4-5 ezer pedagógus is kieshet az oktatási rendszerből.​

 

 

Címlapfotó: MTI/Sóki Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló