2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#országgyűlési választás #levélszavazás #választás 2022 #nemzeti választási iroda

Feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda a kidobott levélszavazatok miatt

Nagy Donát 2022.03.31. 18:10

A szavazatokat a postai küldés mellett tulajdonképpen bárkinek oda lehet adni kézbesítésre, akiben megbíznak a választók.

 

A Nemzeti Választási Iroda ismeretlen tettes ellen feljelentést tett azután, hogy csütörtökön a sajtóban megjelent képfelvételek szerint Marosvásárhely mellett, az útszélre több, már kitöltött szavazólapot dobtak ki, írja a HVG. További tájékoztatás várhatóan az eljárás későbbi szakaszában adható.

A Nemzeti Választási Iroda a fentiekre tekintettel is felhívja a levélben szavazásra jogosultak figyelmét, hogy a szavazási levélcsomagot a személyes kézbesítés mellett egyéb személy általi kézbesítéssel is le lehet adni, akár meghatalmazás nélkül is.

Ezért a levélcsomag átadásakor a választónak kiemelt figyelmet kell fordítania a bizalmas küldeményre, hogy az iratok biztonságban vissza is érkezzenek a későbbiekben az NVI-hez, írják.

levelszavazat
Képek forrása: Punctul / YouTube

 

Korábban írtunk arról, mivel a Magyarországon kívül feladott levélszavazatok útja követhetetlen, az ellenzék azt szeretné elérni, hogy azok érvénytelenek legyenek.

 

Az Iroda szintén felhívja a levélben szavazók figyelmét, hogy szavazási levélcsomagjukat a személyes leadás mellett postai úton is célba juttathatják, ez szintén garantálja, hogy a feladott küldemény sértetlenül megérkezzen. A levélszavazatot és a szavazási iratot tartalmazó borítéknak előbbi esetben a választások lezárásáig, tehát április 3-án 19.00-ig meg kell érkeznie az NVI-hez.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

(Indexkép forrása: Átlátszó Erdély / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló