2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#levélszavazás #választás 2022

Egy zsák kidobott levélszavazatot találtak Marosvásárhely mellett (VIDEÓ)

Nagy Donát 2022.03.31. 10:13

A szavazólapok borítékjait felnyitották, egy részét pedig meg is gyújtották.

Szerdán több szavazólapot találtak eldobva zsákokban az erdélyi Jedd környékén, amelyek a jelenlegi magyarországi választásokról származnak, írja a PontMaros.

 

Ezeket egy olyan területen dobták el, ahol építkezésből származó hulladékokat tárolnak, a cikk szerint a szavazólapok egy része részlegesen meg is égett.

Buletine de vot din Ungaria aruncate la Livezeni

Created by InShot:https://inshotapp.page.link/YTShare

Azt egyelőre nem tudni, pontosan honnan származnak az eltüntetni kívánt szavazólapok.

levelszavazat
A felvételen egy szavazólapon kivehető az ellenzéki összefogásra behúzott X, egy másikon pedig a Mi Hazánkra adtak le szavazatot. (Kép forrása: Punctul / YouTube)

Azok a magyar vagy kettős állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, de szeretnének szavazni a magyar országgyűlési választásokon és erre 2022. március 9-ig regisztráltak, levélben adhatták le szavazataikat az április 3-án megrendezésre kerülő választásokra. Egy ilyen pakkot találtak meg most a hulladéktelepen.

 

Frissítés: időközben a hírre reagált Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfőjelölt és a Fidesz is, erről bővebben ebben a cikkben olvashat.

 

Frissítés2: az egységes ellenzék csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott a témában, az azon elhangzottakat itt foglaltuk össze.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló