2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#gődény györgy

Felfüggesztett börtönt kapott Gődény rémhírterjesztés miatt

Nagy Donát 2021.09.22. 08:14

A celeborvos nem járt rosszul a prédikálásával.

A vírusszkeptikus gyógyszerész rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették, írja a Mandiner. Gődény egy tavaly megjelentetett írásában egyebek mellett víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit.

Gődény azt is terjesztette, hogy a kötelező szájmaszk ártalmas az egészségre.

A gyógyszerészt a Nyíregyházi Járási Ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolta meg még június végén, miután tavaly novemberben az interneten olyan írást tett közzé, melynek tartalma alkalmas volt arra, hogy a koronavírus elleni védekezés eredményességét akadályozza.

 

god

 

Gődény „A választás szabadsága” címmel megjelentett írásában értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.


Állításai alkalmasak voltak a lakosság megtévesztésére, ugyanis az internetes és közösségi oldalán nagy számban szóltak hozzá írásához az olvasók, és több százan meg is osztották azt.

 

A bírósági döntés nem jogerős.

 

Korábban már írtunk róla, hogy a rémhírterjesztéssel százmilliókat kaszált a celeborvos a hiszékenyeken.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló