2021. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#koronavírus #vakcina #janssen #európai bizottság

Sajtóértesülések szerint nem rendel több AstraZeneca- és Janssen-vakcinát az Unió

ugytudjuk.hu 2021.04.14. 12:23

Úgy tűnik, a Pfizer és a Moderna mellett tette le a voksát az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság úgy döntött, nem újítja meg a koronavírus elleni vakcinák beszerzéséről szóló szerződést az AstraZenecával és a Johnson & Johnsonnal sem – szemlézi a Reuters cikkét a HVG.

 

Ebben az áll, hogy a La Stampa olasz napilapnak az olasz egészségügyi minisztériumból származó információja szerint az EB erről „számos uniós tagállam vezetőjével egyetértésben” határozott.

A jövőben ugyanis az úgynevezett mRNS-alapú oltóanyagok beszerzésére összpontosítanak majd, amilyen például a Pfizer-BioNTech, illetve a Moderna vakcinája.

A Johnson & Johnson egyébként kedden közölte, hogy elhalasztja vakcinája európai szállítását, ami az Európai Bizottságot a Reuters cikke szerint teljesen váratlanul érte.

 

A cég ezt azután jelentette be, hogy az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) ajánlást adott ki az oltóanyag használatának függessztéséről vérrögképződés gyanúja miatt. A Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen szerint ugyanakkor nem bizonyított, hogy összefüggés lenne a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek között. Ebből a vakcinábólamúgy éppen kedden érkezett 28.800 darab Magyarországra.

janssen-mti-koszticsák-szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: Vasvári Tamás / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló