2023. szeptember 21., Máté Mirella

Mindenki ügye

#ellenzéki összefogás #egységben magyarországért #választás 2022

Értékel az ellenzéki összefogás: Lesújtó a választás eredménye


Közösen kell levonniuk a tanulságokat.

azonnalipp

Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát

– írja a hatpárti ellenzéki együttműködés közleménye.

 

Azt írják, sokan vagyunk, akik csalódottak az eredmény miatt, de hálával tartoznak mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért.

 

Köszönik a választóknak a bizalmat, az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is.

A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölőszervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk

– írja a közlemény, miután a válastás éjszakáján nem sikerült a pártvezéreknek közösen felállniuk Márki-Zay Péter mögé a színpadra, ezt csak Donáth Anna és Karácsony Gergely tette meg.

márki-z-momentum-facebook
Kép forrása: Momentum / Facebook

A közleményből kiderül, hogy az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttük álló időszak főbb feladatait és a hat párt további együttműködésének kereteit.

Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő

– írják.

 

A közlemény alatt a hat párt neve olvasható. 

 

Az április harmadikai vűlasztáson a Fidesz-KDNP annak ellenére aratott elsöprő győzelmet, hogy az ellenzéki pártok most először közös listán indultak ellene, és az egyéni választókerületekben is közösen indítottak egy jelöltet, akit még ősszel az előválasztás során választottak ki.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló