2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#pedagógusok #emmi #tanár #határidő #kötelező oltás

EMMI: Nem hosszabbították meg a tanárok oltási határidejét

Székely Zoárd 2021.12.20. 08:36

Téves értesülésnek nevezték a korábbi hírt.

Nem hosszabbította meg a kormány december 15-ről év végéig a pedagógusok kötelező oltásának a határidejét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az atv.hu megkeresésére.

 

Ahogy arról az RTL Klub Híradója beszámolt szombat este, két hét haladékot kaptak azok a tanárok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát. Ezt az állítást cáfolta most az EMMI.

Haladékot kaptak a tanárok a kötelező oltás kapcsán

Haladékot kaptak a tanárok, december végéig még beoltathatják magukat azok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát. Az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek - közölte az RTL Klub Híradója. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-re, miután a közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével.

Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják

– közölte a tárca sajtóosztálya.

 

Elmondásuk szerint a beoltott pedagógusok aránya jóval 90 százalék fölött van és folyamatosan emelkedni fog a következő napokban is.

 

Az eredeti határidő december 15-én lejárt, a Pedagógusok Szakszervezete pedig figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba január 31-re, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan oktatókat.

 

 

Címlapfotó: MTI/Kiss Dávid

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló