2022. november 30., András Andor

Mindenki ügye

#sör #bud spencer #terence hill

Így múlik el a világ dicsősége: eltűnik Bud Spencer és Terence Hill a magyar sörös címkékről

ugytudjuk.hu 2021.02.12. 16:46

Túl sokba került Johnny és Charlie Firpo.

A Hedon kisüzemi sörfőzde zászlóshajói voltak eddig a Johnny és Charlie Firpo fantázianévvel ellátott sörei. Míg Charlie egy 5,1%-os rozsos, félbarna APA, addig Johnny egy 4,8-as ale. Remekül kiegészítik egymást, jómagam úgy szoktam fogyasztani, hogy kiöntök egy-egy palackkal és felváltva kortyolgatom.

 

Elsőre a legtöbb embert valószínűleg a címkén lévő karakterek fogták meg. Mert, hát jó sörnek is kell a cégér. Csakhogy már nem sokáig látjuk viszont a boltok polcain gyermekkorunk kedvelt pofonosztóit. 

bud-spener-sör
Fotó: ugytudjuk.hu

 

A Hedon ugyanis kénytelen megválni Johnny és Charlie arcától és nevétől is. A beerporn.hu információi szerint a két filmes figura megjelenítése után kifizetett licence díj ugyanis olyan magas, hogy a kisüzemi sörfőzde úgy döntött, az erre kifizetett pénzt a jövőben inkább másra költi, nevezetesen arra, hogy továbbra is minőségi alapanyagokból tudjanak sört főzni. 

 

Johnny és Charlie azonban nem vész el, csak átalakul. Bud Spencer és Terence Hill grafikái lekerülnek a palackokról és a Firpo név is eltűnik, a sörök ezentúl csak Johnnyként és Charlieként várják, hogy a boltok polcairól a fogyasztók korsóiba kerüljenek.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló