2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

#előválasztás #fekete-győr andrás #ellenzéki összefogás #miniszterelnök #jakab péter #dobrev klára #márki-zay péter

Újabb részletek derültek ki az előválasztásról: így lehet majd online szavazni

Barna Benedek 2021.05.03. 17:26

A kistelepüléseken történő voksolásról is beszélt a választást szervező bizottság elnöke.

Jakab Péter, Fekete-Győr András, Márki-Zay Péter és mostantól Dobrev Klára: ők azok, akik már biztosan megmérettetik magukat az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek őszi előválasztásán. Az első magyar országos előválasztással kapcsolatosan már több részlet ismert, a következő hetek azonban még döntő jelentőségűek lehetnek – számolt be az ATV.

 

Az már korábban kiderült, hogy egymás lejáratását tiltja az etikai kódex. Ezzel kapcsolatban Mikecz Dániel, a Republikon vezető elemzője úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy nem is számít ilyen jellegű kampányra.

 

Van azonban több nyitott kérdés is az előválasztás lebonyolításával kapcsolatban, de a szervező Civil Választási Bizottság elnöke az ATV híradójának azt mondta: a nyár elején minden tisztázódni fog. Magyar György szerint a pártok májusban többféle egyeztetésen dolgozzák majd ki a részleteket.

Azokon a kis településeken, ahol nehéz lesz kitelepedni, ott jármű fog megjelenni, és meg lesz előre jelölve az a pillanat, amikor valaki leadhatja a szavazatát

Karácsony Gergely magyarázta a bizottsági elnök.

 

Magyar azt is kiemelte, hogy megteremtik az online előválasztás technikai hátterének és jogi biztonságának feltételét. A szavazó egy kapott kóddal adhatja majd le a voksát. Az előválasztás első fordulóját a tervek szerint szeptember 18-a és 26-a között tartják meg.

ellenzéki
Kép forrása: LMP Facebook-oldala

A miniszterelnök-jelöltek esélyeivel kapcsolatban Hann Endrét, a Medián ügyvezető igazgatóját kérdezte az ATV, aki úgy válaszolt, hogy egyelőre nem merne jósolni, mert "ez nagyon szoros versenynek látszik". A cég legutóbbi felmérése azt mutatja, fontos szerepet játszhat az, hogy azok a jelöltek, akik bejelentették indulásukat, már javában kampányolnak.

 

Hann úgy véli, az ellenzék szempontjából előnyös lehetne egy vidéki jelölt, aki meg tudná mozgatni a kisebb településeken élő, még kevésbé elkötelezett szavazókat. Ugyanakkor hozzátette: ez nem jelenti, hogy Karácsony Gergelynek vagy Dobrev Klárának ne lenne esélye. (Noha Karácsony Gergely főpolgármester hivatalosan még nem jelentette be az indulását, ez lapértesülés szerint néhány héten belül metörténhet.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló