2023. január 29., Adél

Mindenki ügye

#beruházás #fertő tó

Elhalaszthatja a Fertő tavi gigahotel építését a kormány

Nagy Donát 2022.06.24. 11:41

Nem a környezetvédelmi érvek hatották meg a kormányt, hanem elfogyhatott a pénz, a folytatás előtt kicsit összeszednék magukat anyagilag.


Felfüggeszthetik a Fertő tavi beruházást, írja a 444. A hatalmas építkezésről mi is többször beszámoltunk már, de hiába tiltakozott szinte mindenki az építkezés ellen, tisztán erőből folytatódott a terepet előkészítő munka.

 

A lap szerint Nagy Márton, az újdonsült gazdaságfejlesztésért felelős miniszter május 26-án csatlakozott Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez annak szokásos Kormányinfóján, hogy bejelentse az utóbbi évek legkomolyabb megszorítását.

Ennek egyik eleme volt az, hogy „átütemezik az állami beruházásokat”, magyarul többet leállítanak majd egy időre ezek közül. Az egyik áldozat pedig éppen a Fertő tó partjára tervezett négycsillagos szálloda és tucatnyi apartman lehet, ahogy a sportlétesítmény, a jachtkikötők és a 880 férőhelyes parkoló sem épülhet meg – egy ideig.

Ahol megkezdődött az építkezés, ott nem hagyják félbe, torzókat nem akarnak hagyni. Még el nem kezdődött építőipari beruházásokról van szó, ezeket 2023-ról 2024-re halasztják, a listát a tervek szerint nemsokára közzéteszik majd

– mondta korábban Nagy Márton. Az erről határozó kormányrendelet mindössze három bekezdéses volt, abból is egy érintette az állami beruházások átütemezését.

fertő-tó-ugytudjuk
Fotó: Pap Martin / ugytudjuk.hu

Az állami beruházásokat felülvizsgálat céljából – ide nem értve a kivitelezés alatt levőket – felfüggeszti, amelynek költségvetési hatásaként 2022-ben és 2023-ban összesen 1 150 000 000 000 forint megtakarítás elérendő, illetve érvényesítendő

– írták, azaz ebből nem sok derült ki, és a Kormányinfón ígért lista azóta sem állt össze.

 

Így nem tudni, pontosan mely beruházásokat érinti a halasztás, de a 444 szerint a Fertő tavi projekt megvalósításáért felelős körökben most már azt beszélik, hogy a nagy vitát kiváltó építkezés egyike lehet az elhalasztott kormányzati projekteknek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló