2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#zöldfül #demonstráció #greenpeace #fertő tó

Greenpeace-demonstráció kezdődött a Fertő tavi esztelen gigaberuházás ellen

Nagy Donát 2022.02.16. 11:33

Az aktivisták a természetpusztító hotelkomplexum-építés azonnali leállítását követelik.

 

A Greenpeace aktivistái (köztük Udvaros Dorottya színművész) demonstrációba kezdtek a Fertő tavi gigaberuházás felé vezető úton, adta hírül a 444. Mindezt a zöldszervezet Facebook-oldalán élőben is lehet követni.

 

Bámulattal tölt el az élet, ami évmilliók alatt kialakult ezen a Földön. Az emberiség kreativitása és fantáziája lenyűgöző módon teljesedett ki az elmúlt évszázadokban. Megmutattuk az erőnket, és most mutassuk meg azt is, hogy milyen alázatosak tudunk lenni, hogy mennyi tisztelet van bennünk a földi élet iránt. Önmagunkért is

– nyilatkozta Udvaros Dorottya a helyszínen.

 

Erőszakmentes akciójukkal arra hívják fel a figyelmet a Greenpeace-aktivisták, hogy elfogadhatatlan, hogy egy nemzeti parkban az élővilág megóvása helyett egy szűk csoport gazdasági érdekében épülő luxusberuházás szempontjai érvényesülnek.

 

Mi is többször írtunk róla, hogy a kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte Fertőrákos közelében a Fertő Part nevű komplexum kialakítását: 34 ezer négyzetmétert építenek be, lesz szálloda, vitorlásklub, sportközpont, ökocentrum, bungalók, motelek és sok egyéb is.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló