2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#koronavírus #elhunytak #járvány

Egy három hónapos csecsemő is felkerült a koronavírusos elhunytak listájára

2021.04.25. 13:11

A gyermek egy örökletes betegségben szenvedett.

Egy három hónapos csecsemő is szerepel a koronavírusos elhunytak között a hivatalos járványügyi adatokat ismertető honlapon. A koronavirus.gov.hu szerint a csecsemő örökletes izombetegségben, úgynevezett MLASA szindrómában, mitokondriális izombántalomban szenvedett – szúrta ki a Telex.

 

A portál felidézi, hogy korábban meghalt egy nyolc hónapos csecsemő is Magyarországon a járvánnyal összefüggésben, ugyanakkor arról az országos tisztifőorvos már előre jelezte: a laborvizsgálatok egyértelműen megerősítették, hogy nem a koronavírus volt a halál oka, mivel azonban a gyerek környezetében sok volt a fertőzött, és nála is kimutatták a betegséget, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a csecsemőt feltüntetik az elhunytak között. Müller Cecília akkori közlése szerint a nyolc hónapos baba halálához a Meningococcus okozta vérmérgezés vezetett. Ennek ismertebb fajtája az agyhártyagyulladás, a másik, amikor teljesen egészséges immunrendszerű fiatalt vagy egy kevésbé fejlett immunrendszerű csecsemő szervezetét is meg tudja támadni a baktérium. A ritka betegség sok szervet egyidejűleg érint, gyors lefolyású és halálos kimenetelű lehet.

 

A vasárnap közzétett adatok alapján az elmúlt 24 órában többen is ismert alapbetegség nélkül hunytak el, köztük egy 23 éves férfi és egy 26 éves nő. Rajtuk kívül volt még hét másik ötven év alatti áldozat is, a többségük férfi.

 

(Indexfotó: pikrepo.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló