2024. június 24., Iván

Mindenki ügye

#egyetem #honvédség #benkő tibor #pluszpont

Egy év katonáskodással több plusz felvételi pontot lehet majd kapni, mint egy emelt szintű érettségivel vagy felsőfokú nyelvvizsgával

Nagy Donát 2021.08.28. 10:45

Hamarosan plusz felvételi pontot kapnak azok a fiatalok, akik az egyetem előtt beállnak a Honvédségbe.

Plusz pontokat kapnak a felsőoktatási felvételihez azok a fiatalok, akik az egyetem előtt fél- vagy egy évet szolgálnak a honvédségnél, jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter pénteken az InfoRádióban, írja a 444.

 

A kormány erről már döntött is, hamarosan megjelenik az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. A cikk szerint a miniszter elmondta, hogy idén 400 fiatalnak kínáltak lehetőséget ilyen szolgálatra, és 470-en jelentkeztek.

DBZOL20210826002
Benkő Tibor honvédelmi miniszter az afganisztáni kimenekítéssel kapcsolatban tartott rendkívüli sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban 2021. augusztus 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Féléves szolgálat után 32, egy év után 64 pluszpont jár majd a felsőoktatási felvételinél.

A lap összeszedte, hogyan állunk pontok tekintetében akkor, amikor azokat tanulással szerezzük: a mostani rendszerben maximum 100 plusz pontot lehet összeszedni. Ezen belül egy emelt szintű érettségi vizsgáért vizsgatárgyanként 50 többletpont kapható. Egy középfokú (B2) nyelvvizsgáért 28 pont, felsőfokú (C1) nyelvvizsgáért pedig 40 többletpont jár.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló