2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

#koronavírus #elhunytak #járvány

Egy 14 éves lány is szerepel a koronavírus hazai áldozatai között

2021.04.09. 10:50

Újabb tizenéves fertőzött haláláról számoltak be, eddig ő a legfiatalabb.

A kormányzati tájékoztató oldalon közölt táblázat szerint egy 14 éves koronavírusos lány is meghalt Magyarországon az elmúlt 24 órában – szúrta ki az Index.

 

A portál hozzáteszi, hogy eddig ő a járvány legfiatalabb áldozata itthon. A lánynál alapbetegségként asztmát jelöltek meg. 

 

Idén márciusban már két 16 éves lány is meghalt Magyarországon. Egyikük alapbetegsége elhízás és mentális retardáció volt, másikuknál nyirokrendszert érintő betegséget jelöltek meg. 2020 novemberében elhunyt egy 18 éves, akut leukémiás fiatal férfi is, decemberben pedig egy 19 éves fiatalember vesztette életét, akinél alapbetegségként bakteriális és gombás eredetű gyulladást tüntettek fel.

 

A pénteki friss koronavírus-adatokban a halottak között feltüntették azt a nyolchónapos csecsemőt is, ugyanakkor Müller Cecília az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján már jelezte: az ő halálát az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint nem koronavírus, hanem vérmérgezés okozta. A gyermeknél ugyan kimutatták a koronavírust, de tünetei nem voltak. A hivatalos tájékoztatás szerint koronavírusban Magyarországon még nem halt meg gyermek.

 

Péntekre összesen 285-en haltak meg koronavírusban. Többségük idős, krónikus beteg volt. A halálos áldozatok száma 22.966-nál tart.

 

(Indexfotó: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló