2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#koronavírus #fidesz #vizsgálóbizottság #ellenzék #gazdasági válság

Egri ellenzéki politikust váltana le a Fidesz, miután koronavírus-vizsgálóbizottságot terveznek a pártok

EÜ/MTI 2021.01.25. 10:31

Azt vizsgálnák, hogy miben hibázott az Orbán-kormány a járvány elhárításában, a vakcinabeszerzésben és a gazdasági válság kezelésében. A kormánypárt természetesen a tőle elvárt módon reagált az ötletre.

A demokrata ellenzéki szövetség három országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi - jelentette be közös nyilatkozatában az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik.

    

"A koronavírus-járvány az egész világot, így hazánkat is kihívások elé állította. A magyar kormány azonban rendkívül későn és rosszul reagált mind a járvány, mind a nyomában kialakult gazdasági válság által előidézett kihívásokra. Ezért a demokrata ellenzéki szövetség parlamenti frakciói kezdeményezik, hogy az országgyűlés a gazdasági válság és a járvány kezelését, valamint a vakcinabeszerzéseket ellenőrző vizsgálóbizottságokat hozzon létre" - fogalmazott az ötpárti közlemény.
    

Az ellenzéki szövetség szerint a Fidesz a vírus tavaly tavaszi megjelenése óta rengeteg olyan hibás - az egészségügyet és a gazdaságot érintő - döntést hozott, amelyeknek a mai napig súlyos következményei vannak.
    

"Magyarországon, a kormány többszörösen cserben hagyta a magyar vállalkozásokat és a magyar munkavállalókat. Tömegek nem jutnak hozzá a megfelelő támogatásokhoz és egészségügyi ellátásokhoz, miközben a Fidesz sokkal több pénzt juttat állami propagandára, konzultációs levelekre, plakátkampányra, baráti cégek támogatására, mint a magyar munkavállalók és családjaik megmentésére" - írták.
    

"Az Orbán-kormány továbbá bizonytalanságban is tartja a lakosságot azzal, hogy a részletes oltási terv helyett csak egy elnagyolt prioritási listának nevezhető kivonatot hozott nyilvánosságra, melynek alapján az emberek továbbra sem tudhatják, hogy a koronavírus elleni oltást mikor és milyen módon kaphatják meg" - zárult az ellenzék közleménye.

 

A Fidesz nem sokat lacafacázott a reakcióval, egy órán belül kiadtak egy rövid közleményt, amelyben az egri származású ellenzéki politikust, Korózs Lajos MSZP-s parlamenti képviselőt vették célba, méghozzá az elhíresült videóbotrányával.

korózs lajos mti
Korózs Lajos (Fotó: MTI)

"A baloldal vizsgálóbizottságosdi helyett inkább a kamuvideós Korózs Lajost hívja vissza a parlament népjóléti bizottságának éléről. A baloldali politikus először egy álmentőssel készített kamuvideót az egészségügy lejáratására, majd odáig süllyedt, hogy halálozási statisztikákat hamisított. A járvány elleni védekezést folyamatosan támadó baloldal egy ilyen embert tart a legalkalmasabbnak az egészségüggyel is foglalkozó testület élére. Ez elfogadhatatlan" - fogalmazott a kormánypárt parlamenti frakciója.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló