2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

Csúnyán átverte a médiát egy ál-mentős sztorijával az egri MSZP-s politikus

2019.11.30. 00:00

Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek horrorsztorikat mesélt egy magát egészségügyi dolgozónak kiadó nő. Rémhírterjesztés miatt tett feljelentést a minisztérium.

 

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó miatt, amelyben egy magát mentőtisztnek mondó nő beszélget Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselővel, aki nem mellesleg Egerben él.

 

A minisztérium keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a nőről kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy valaha dolgozott volna náluk.

 

Az Emmi szerint a videóban elhangzott hamis állítások a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségügybe vetett közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának rontására - írták.

 

 

Az MSZP által közölt videóban szereplő, magára, mint mentőápolóra hivatkozó Németh Athina többek között azt állította, hogy haldokló, illetve műtét során nem megfelelően összevart betegeket hazaszállításában kellett résztvennie. Korózs Lajos később úgy nyilatkozott, hogy a videóban a nő nem is állította, hogy az Országos Mentőszolgálat munkatársa, hanem valójában magánmentős. Később azonban azt is elárulta, hogy nem ellenőrízte a nő hátterét, majd az MSZP eltávolította a videót a Facebook-oldaláról.

 

Eközben az RTL Híradója megtudta: Németh Athina aligha dolgozott magánmentősként. Megszólaltatták Dávid Ferencet, a Samaritanus Mentőszolgálat szóvivőjét, aki azt mondta:

 

Mentőállomásunkon működik egy átmeneti szálló, amelynek pár évekig lakója volt Athina. Soha nem volt alkalmazásban mentőszolgálatunknál, soha feladatokkal nem bíztuk meg - mondta a szóvivő.

 

Németh Athina az RTL szerint 2002-ben megváltoztatta a nevét. Korózs Lajos nem nyilatkozott a csatornának.

 

(Fotó: MTI)

 

Szerdán jelentik be, hogy visszatérhet-e az egészségügy a járvány előtti működéséhez

A hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozásokat feloldotta a tisztifőorvos, az egészségügyről elmondása szerint kedden döntenek. Már több mint kétszer annyian gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből, mint ahány aktív fertőzött van - mondta az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló