2024. május 24., Eszter Eliza

Mindenki ügye

#miskolc #lázár jános #nyíregyháza

Eger után Miskolcra és Nyíregyházára utazott Lázár, több állami beruházás sorsa is eldőlhet a napokban

Kovács Dávid 2022.08.18. 16:22

Az építési és beruházási miniszter Orbán Viktor megbízásából járja a vidéket, az érintett városokban számos állami beruházás sorsa is megpecsételődhet.

 

Eger után Miskolcon és Nyíregyházán folytatta országjárását Lázár János építési és beruházási miniszter, derül ki a politikus hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésekből.

 

Ahogy korábban írtuk, Lázárnak sűrű hete van, a napokban egyházi vezetőkkel, polgármesterekkel, illetve országgyűlési képviselőkkel találkozik, hogy a különböző beruházások tervezett felfüggesztéséről, felülvizsgálatáról és átütemezéséről egyeztessen.

 

299279871_601043568042487_4439728091886219520_n
Lázár János építési és beruházási miniszter Eger belvárosában (Fotó: Lázár János / Facebook)

 

A kabinetbe visszatért Lázár János elsőként Veszprémbe és Székesfehérvárra látogatott, ezután szerdán Egerben érkezett, ahol Mirkóczki Ádám polgármester mellett Pajtók Gábor és Horváth László országgyűlési képviselőkkel találkozott – az erről szóló részletes cikkünket itt olvashatja.

A miniszter még az egri látogatás napján, szerdán, az ellenzéki vezetésű Miskolcra látogatott, csütörtökön pedig már Nyíregyházáról jelentkezett be a közösségi oldalán, amelynek fideszes polgármesterét, Kovács Ferencet régi barátként és harcostársként mutatta be a követőinek.

Ahogy a Világgazdaság cikke emlékeztet, két év alatt összesen 1150 milliárd forint értékű állam beruházás felülvizsgálatát, felfüggesztését határozta el az ötödik Orbán-kormány a beiktatása után szinte azonnal, a munkát pedig az újonnan létrehozott Építési és Beruházási Minisztérium vezetőjére bízták, aki rögvest hozzá is kezdett a több ezer invesztíció áttekintéséhez.

 

Lázár János maga közölte, hogy a miniszterelnök megbízásából keresi fel az érintett vidéki városokat. "A térségi beruházások átütemezéséről és jövőjéről egyeztettünk. A következő időszakban kulcsfontosságú, hogy a kormány, a településvezetők és az országgyűlés képviselők együttműködése erős legyen" – írta a nyíregyházi egyeztetés kapcsán a közösségi oldalán.

A gazdasági lap kiemeli: a kormány két fontos kikötést tett, az egyik, hogy torzók nem maradhatnak, vagyis a már zajló építkezéseket nem hagyják abba, a másik pedig, hogy az európai uniós forrásból megvalósuló projekteket sem érinti a revízió.

Mirkóczki Ádám közléséből egyelőre annyit tudunk, hogy az egri megbeszélés fő témája a Modern Városok Program, a TOP és a TOP Plusz támogatási forrásaink felhasználása volt, de szóba került az egri elkerülő út megvalósításának jelentősége, illetve a 25-ös főút szükséges rekonstrukciója is. A polgármester úgy értékelte: konstruktív és előlre mutató megbeszélést folytattak a miniszterrel.

 

"Külön öröm, hogy miniszter úr támogatásáról biztosított abban, hogy előrelépés történjen a számomra kiemelten fontos kötöttpályás közlekedés fejlesztésében,hogy az Egert észak- dél irányban metsző vasútvonalat, több megálló létrehozásával a hétköznapi közösségi közlekedés részévé tegyük" – tette hozzá a polgármester.

 

A találkozót az Egerbe látogató miniszter is értékelte a közösségi oldalán. Mirkóczki Ádám polgármesterrel áttekintettük a beruházásokat, megbeszéltük a közös tennivalókat. Egy hazánk van, csak együtt építhetjük, nem pedig egymás ellenében" – írta a szerdai találkozó után a Facebook-oldalán.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló