2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#eger #légszennyezettség #szálló por #kifogásolt

Drasztikusan romlott a magyar városok légszennyezettsége, Egerben kifogásolt a levegő portartalma

MTI 2021.02.03. 09:48

De jó hírek is vannak.

További településeken - köztük a fővárosban - nőtt a szálló por miatti légszennyezettség. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett térképe alapján Putnokon továbbra is veszélyes, Sajószentpéteren és Nyíregyházán egészségtelen a levegő.
    

Emellett már tizenöt település - Budapest, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Miskolc, Oszlár, Eger, Salgótarján, Vác, Tököl, Százhalombatta, Dorog, Székesfehérvár, Várpalota, Győr és Sopron - levegője kifogásoltnak számít.

légszennyezettség mti2 A legtöbb településen az előrejelzés szerint nem várható jelentős változás a légszennyezettség tekintetében.
    

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanakkor kiemelte: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján már szerdán elkezd tisztulni a levegő, majd a csütörtöki erős, viharos szél is kedvezően fogja befolyásolni a levegőminőséget.
    

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. A tisztifőorvosi Facebook-oldalon kedden arra hívták fel a figyelmet, hogy a légszennyezés mindenkire veszélyes lehet. Az NNK ábráján az idősekkel, a felnőttekkel, a gyermekekkel és a várandósokkal kapcsolatban is ismertették a rövid és hosszú távú veszélyeket. Jellemző például, hogy a légszennyezettség hosszú távon növeli a tüdőrák kockázatát, és a gyermekek fejlődését is több szempontból veszélyezteti.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló