2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#koronavírus #iskola #védettségi igazolvány

December elsejétől csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be a szülők az iskolákba

2021.11.23. 08:45

Az igazgatónak kell kijelölni azt a pontot, amin túl nem mehet az a szülő, akinek nincs védettségije.

Szigorítják a belépés rendjét az iskolákba december elsejétől, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – derül ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozatából, amit a Telex az Oktatási Hivatal leveléből ismert meg.

 

Az Oktatási Hivatal közölte az iskolaigazgatókkal, hogy december elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő szülőnek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig léphet be az iskola területére.

A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be

– olvasható a lap birtokába került levélben.

 

Az Emmi határozata szerint a tanároktól, diákoktól és iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt, viszont minden, az iskolába belépő külső személynek fel kell mutatnia valamilyen védettségi igazolást. Kivételt képeznek, akik a hivatalos megfogalmazás szerint „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

 

 

Címlapfotó: MTI/Mónus Márton

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló