2024. június 17., Laura Alida

Mindenki ügye

#ellenzéki összefogás #völner pál #választás 2022

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményez az ellenzék a Völner-ügyben

2022.02.21. 07:39

Meg akarják tudni, „meddig érnek el a szálak".

Az ellenzéki összefogás pártjai országgyűlési választóbizottság felállítását kezdeményezik – jelentették be a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum politikusai vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

 

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa úgy fogalmazott, az utóbbi időszak legnagyobb kormányzati korrupciós ügyére derült fény, „amikor kiderült", hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára "rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összeget vet át kenőpénzként a Magyar Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől".

Az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben

Dr. Konczer Erikaz Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje Komárom-Esztergom 1. választókerületében (DK) Gelencsér Ferenca Momentum politik...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék Budapest 15. számú választókerületi közös képviselőjelöltje elmondta, a testületnek vizsgálnia kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerepét is az ügyben.

 

Konczer Erik (DK), Komárom-Esztergom megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki országgyűlésiképviselő-jelöltje emlékeztetett, pártja korábban azért tett feljelentést, hogy kivizsgálják, nem kellett-e volna elrendelni Völner Pál letartóztatását vagy házi őrizetét, azonban beadványukat elutasították. Úgy fogalmazott: „a fideszesek mossák egymás kezeit", miközben a tisztességes többségnek azt mondják, hogy "nincs itt semmi látnivaló".

 

Konczer Erik hozzátette, a vizsgálóbizottság révén meg akarják tudni, „meddig érnek el a szálak", és mi a szerepe ebben az ügyben Varga Juditnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalnak vagy éppen Orbán Viktornak.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, a "magyar embereknek éppen abból van elegük, hogy a fideszes kiváltságosok mindent következmények nélkül megtehetnek".

Teljesen egyértelmű, hogy ahol egy államtitkár „feláldozható gyalog egy sakktáblán, ott a szálak miniszterekig, sőt akár a miniszterelnökig nyúlnak

– tette hozzá az áprilisi országgyűlési választáson az ellenzék közös képviselőjelöltjeként Budapest 4. számú választókerületében induló politikus.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló