2021. október 25., Blanka Bianka

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzék #magyar távirati iroda

Az ellenzék legnagyobb sikere: az MTI is beszámolt az előválasztás végeredményéről

ugytudjuk.hu 2021.10.01. 13:04

Magyarul és angolul is!

 

Az első fordulóban a Demokratikus Koalíció (DK) által jelölt Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét – közölte az előválasztás hivatalos honlapja pénteken hajnalban

– olvasható a Magyar Távirati Iroda, péntek reggel 6 órakor kiadott anyagában. Az állami hírügynökség eddig gyakorlatilag alig számolt be az ellenzék előválasztásáról.

 

Az MTI anyagából megtudhatjuk, hogy

a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd úgy döntött, közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg.

Ezt követően leírják, hogy az előválasztás első fordulójában 633 ezer 811-en adták le szavazatukat személyesen vagy online majd a miniszterelnök-jelöltek végső sorrendjével zárnak.

 

Annyira belejöttek, hogy még angolul is kiadták ezt az anyagot, "DK MEP Dobrev wins first round of opposition primary election" címmel.

 

Oh, yeah!

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Indexkép forrása: pexels.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló