2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#előválasztás #mti #ellenzék #magyar távirati iroda

Az MTI-t nem igazán hatotta meg az ellenzéki előválasztás

ugytudjuk.hu 2021.09.30. 11:11

Nem közöltek hírt az eredményekről.

 

Tegnap reggel kezdték el számolni az ellenzéki előválasztásra érkezett szavazatokat, délutántól pedig az Országos Előválasztási Bizottság már folyamatosan hozta nyilvánosságra a hivatalos eredményeket. Sok helyen még éjszaka is tartott a számolás, több ereményt majd csak ma reggel/délelőtt fognak közölni - ilyen például a miniszterelnök-jelöltek versenye is.

 

A közpénzből működtetett Magyar Távirati Iroda hírei között azonban nem igen találunk az előválasztással kapcsolatban híreket. Persze azért azt nem lehet mondani, hogy egy betűt nem írtak volna róla.

előválasztás-fb
Kép forrása: Előválasztás 2021 Facebook-oldal

Az előválasztás kulcsszóra rákeresve két hírt dob fel a rendszer.

 

Az első címe az, hogy Nézőpont: hatástalan a pártpreferenciákra az előválasztás. A kormányközeli Nézőpont felmérte, hogy "a baloldal előválasztása és a jobboldal aláírásgyűjtése azonos hatással járt: szeptember hónapban csak a hibahatáron belül változott a két politikai tábor közötti különbség"

 

A másikban Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott megállapítására visz. Gulyás szerint az ellenzéki oldalon egy gyűlöletverseny zajlik, "ezt nevezik előválasztásnak", a kormány ugyanakkor ebben nem lesz partner. Ezután az előválasztás kapcsán megismételte: a "showműsor" egy koreográfia szerint zajlik, a nyertes pedig a budapesti főpolgármester lesz.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló