2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzéki előválasztás

Állandó támadás alatt az előválasztás informatikai rendszere


Nagyobb fennakadás azonban nincs, bírja a rendszer.

Ismét, a kora délutáninál is nagyobb támadás érte az oldalt. Azonban jelentős fennakadást ez sem okozott az előválasztás lebonyolításában

– közölték az Előválasztás Facebook-oldalán.

 

Később hozzátették: egy komolyabb támadás picit lelassította a rendszert, leállítani azonban nem tudta, és mostanra maradéktalanul elhárult a veszély.

 

Jelen pillanatban is terheléses támadás alatt áll az előválasztás informatikai rendszere. Jelenleg az üzembiztos működés biztosított, de kisebb fennakadások előfordulhatnak. Kérjük a szavazni vágyó polgárok türelmét, az informatikusok rendíthetetlenül dolgoznak a rendszer védelmén.

 

Ahogyan arról reggel már írtunk: az előválasztás informatikai rendszere folyamatos támadás alatt áll. Belső, az informatikára is rálátással bíró forrásunk azt mondta, az előválasztás első fordulójában is folyamatosan támadtak, ezért nem érte őket melepetésként a mostani sem.

 

Az előválasztás második fordulója vasárnap reggel nyolc órakor kezdődött, a szavazók Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között választhatnak, szombaton, este 8 óráig. 

Előválasztás: elindult a második forduló, itt vannak a szavazópontok Heves megyében

Bár az idő nem feltétlenül tökéletes a szavazásra (igazából semmire sem alkalmas), a standokat felállították, így akár már ma leszavazhat a két talpon maradt miniszterelnök-jelöltre, Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre. Persze kapkodni sem kell, hiszen egy hetünk van arra, hogy döntsünk a két jelölt közül: október 16., szombat 20 óráig adhatjuk le a voksunkat valamelyik standnál vagy online.

Ismét az elovalasztas.hu oldalon lehet online szavazni.

 

Aki az első fordulóban már szavazott, annak nem szükséges ismételten megadnia az adatait, azonban a videós azonosítást újfent el kell végeznie. A videós azonosításra nyitva álló időszak mindennap 9.00-21.00 óra. Az online szavazáshoz szintén szükség van érvényes fényképes igazolványra és lakcímigazolványra.

 

A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják megszámolni. A számolás egy, központi helyszínen lesz.

 

Szintén vasárnap adtunk hírt arról, újraszámoltak annak a hat választókerületnek a személyes szavazatait, melyekben az eredmény annyira szoros volt, hogy ezt az OEVB a beérkezett fellebbezéseket vizsgálva szükségesnek ítélte.

 

Mint írják: a hat érintett választókerület (Bács-Kiskun 6., Budapest 18., Hajdú-Bihar 6., Pest 8., Szabolcs-Szatmár-Bereg 4. és Szabolcs-Szatmár-Bereg 6.) egyikében sem változott a kimenetel, tehát az első számolás eredményeképpen győztesnek ítélt jelölt maradt a győztes az újraszámlálást követően is.

 

 

Via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló