2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

#fidesz #gyurcsány ferenc #cöf #kampány #márki-zay péter #választás 2022

A Warner letiltja a Márki-Zayt Gyurcsány-klónként ábrázoló videót

Barna Benedek 2022.02.02. 13:28

Úgy tűnik, a stúdió engedélye nélkül használták az Austin Powers-filmből származó jelenetet a "MiniFeris" kampányvideóhoz.

 

Amikor elkezdődött az előválasztás, a Fidesz azt hirdette, hogy ez csak egy színjáték, hiszen úgyis előre eldöntötték (ppontosabban szerintük Gyurcsány Ferenc eldöntötte), hogy Karácsony Gergely lesz az összellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az esélytelennek tartott Márki-Zay Péterről a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hollik István határozottan állította, hogy azért nem nyerhet a kormányfőjelöltek versenyében, mert ő nem Gyurcsány embere. Aztán amikor az ellenzéki előválasztás nem egészen úgy alakult, ahogy arra a Fidesz számított, gyorsan változtattak az üzenten, és attól kezdve Márki-Zayból Gyurcsány bábja lett a kormány kommunikációjában.

 

A Békemeneteket is szervező kormányközeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátokon és internetes videókban kezdte hirdetni ezt a fideszes üzenetet, kampányukhoz pedig a KicsiKÉM – Sir Austin Powers 2. című film képanyagát használták fel. A filmbeli karakterek fejét az ellenzéki politikusokéra cserélték, így a videójukban a főgonosz Dr. Genyából Gyurcsány lett, kistermetű klónjából pedig Márki-Zay Péter.

miniferi2
Fotó: Deák Dániel / Facebook

A filmből a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által felhasznált részlet azonban a WarnerMedia tulajdonát képezi, szerzői jogvédett tartalmakról van szó, amelynek felhasználásához a jogtulajdonos engedélye kellett volna. Az RTL még a kampány kezdetén megkereste a WarnerMediát, és rákérdeztek, hogy adtak-e engedélyt a felvétel felhasználására, de a stúdió nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

 

Azonban a media1.hu most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő jelzése nyomán arról számolt be, hogy a WarnerMedia időközben lekzdte letiltani a "Miniferis" videókat, így már csak néhány kisebb csatornán érhető el a kampányfilm. A letiltott YouTube-videó helyén egy felirat jelenik meg, miszerint "Ez a videó már nem áll rendlkezésre a Warner Bros. Entertainment szerzői jogi követelése miatt". Hadházy szerint ez rávilágít arra, hogy a Warner engedélye nélkül használták fel az Austin Powers-film szóban forgó jelenetét (már csak néhány kisebb csatornán található meg a videó). "Ezer milliárdokat lopnak, de sóherek fizetni pár milliót a film jogaiért" – kommentálta a fejleményt az ellenzéki politikus.

 

 

(Indexkép forrása: YouTube / Fidesz fan)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló