2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#mentők #üzemanyag #mentőautó

A mentőautókra is vonatkozik az 50 literes tankolási limit

Nagy Donát 2022.07.01. 08:49

Az OMSZ már kezdeményezte a mentőautók tankolási limitjének eltörlését.

Az Országos Mentőszolgálatnál is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás

– válaszolta a 24.hu kérdésére a szolgálat.

 

Korábban Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írta meg a Facebook-oldalán, hogy az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

 

A lap ezután kereste meg az OMSZ-t, akik viszont azt válaszolták, hogy a működésük „folyamatos és zavartalan, az üzemanyag-utántöltés szabályai fennakadást nem okoztak.” Hozzátették azonban, hogy kezdeményezték a mentőautók tankolási limitjének feloldását.

 

Arra a kérdésre, hogyan készülnek arra az esetre, ha több tucat benzinkút kényszerül bezárásra, azt írták, „az országosan egységes szervezeti felépítésünk és a gyors szervezési intézkedésekre képes operatív működésünk lehetővé teszi az esetlegesen szükséges logisztikai lépések megtételét.” Jelentsen ez bármit is.

 

A Mol egyelőre nem válaszolt a tankolási limit feloldásával kapcsolatban feltett kérdésekre, igaz, ehhez valószínűleg a rendelet módosítására is szükség lehet.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló