2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#közvélemény-kutatás #népszavazás

A Medián felmérése szerint érvénytelen lesz a "gyermekvédelminek" titulált népszavazás

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2022.03.18. 17:42

Sokan terveznek érvénytelenül szavazni.

A teljes népesség 41 százaléka nem tervez részt venni, az ellenzéki szavazók majdnem fele pedig érvénytelenül fog szavazni a kormány propaganda-népszavazásán április harmadikán

– derül ki az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság melegjogi szervezet által megrendelt országos reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet a Medián készített, és a Telex ismertetett.

orbán-szavazás-mti-koszticsák-szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ahhoz, hogy egy népszavazás érvényes legyen, a választók több mint felének kell érvényesen kell szavaznia. A szavazás pedig akkor lesz eredményes, ha a résztvevők több mint fele igennel vagy nemmel válaszol. A Medián adatai szerint azonban a választópolgárok nagy része azt tervezi, hogy érvénytelenül szavaz, így valószínűleg nem éri majd el az érvényességi küszöböt a népszavazás, annak ellenére, hogy az országos választásokon egy nappal lesz majd megtartva.

 

A Telex hozzáteszi, hogy a Medián még február végén gyűjtött válaszokat, akkor még nem indult el a kormányzat durván manipulatív plakát- és videókampánya. Időközben viszont elkezdődött az orosz-ukrán háború is, ami még jobban háttérbe szorította a népszavazást, így a Medián konklúziója még mindig érvényes lehet. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló