2023. február 8., Aranka

Mindenki ügye

#gyurcsány ferenc #művészfilm

Művészfilmnek minősítették a Gyurcsány-filmet

Barna Benedek 2021.10.17. 18:28

Így a multiplexek mellett a művész mozik is vetíthetik majd.

 

Art besorolást adott a Nemzeti Filmiroda az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek; a döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit

 

Az MTI híre szerint a döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja.

 

A filmet október 21-től vetítik a mozikban – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy

azoknak a forgalomba kerülő filmeknek adnak art minősítést, amelyek művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítélnek.

Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet

– idézi a közlemény Kálomista Gábor producert.

 

Az Elk*rtuk egy közvélemény-kutató szakemberről szól, aki rájön, hogy a főnöke részt vett a botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, és úgy dönt, fényt derít a részletekre. A művészfilmnek minősített alkotás előzetese alább megtekinthető.

 

 

Frissítés(10.18.): a cikk eredeti verziójában az MTI beszámolója nyomán azt írtuk, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) kapott művészfilmes besorolást az Elk*rtuk. Ugyanakkor az NMHH hétfőn jelezte, hogy az MTI téves információt közölt, valójában ugyanis a Nemzeti Filmiroda döntött úgy, hogy művészfilmmé nyilvánítja a mozifilmet. A Filmiroda pedig tavaly év eleje óta már nem az NMHH alá tartozik, hanem a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egységeként működik. Azaz egy Rogán Antalék alá tartozó szervezet adott art besorolást a Gyurcsány-filmnek.

 

(Indexkép forrása: Elk*rtuk / Facebook) 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló