2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#fidesz #ellenzék #közmédia

A közmédia úgy kereste többször az ellenzéki pártokat, hogy az nem jutott el hozzájuk

Kósa András/Azonnali.hu 2022.04.12. 17:18

A Híradó.hu állítása szerint ők rengeteget keresték az ellenzéket, de nem akartak jönni a politikusaik. Az érintettek nem pontosan így emlékeznek.

azonnalipp

Kissé sértődött hangú cikkben kérte ki magának a Híradó.hu, hogy kormánypárti elfogultsággal vádolják a közmédiát, többek között amiatt, hogy ellenzéki politikai szereplőt évek óta nagyítóval kell keresni a stúdiókban. Mint írták,

az elmúlt esztendőkben számos – valójában igaztalan – vád érte a közmédiát a baloldali ellenzék részéről, mely szerint »nem jöhettek a közmédiába«, holott a valóságban szerkesztőink napról-napra, hétről hétre keresték és hívták telefonon a baloldal szereplőit.

Igaz, hozzátették, hogy

miután e meghívások döntően telefonon történtek, így hiába mondtuk, hogy a vádak igaztalanok, mind a baloldali politikusok, mind a liberális média részéről gúnyos megvetés, torz, sokszor hazug (fake news) tudósítás, nyilatkozat vagy közlemény érkezett.

Majd felsorolták, hogy április 4-e, vagyis az ellenzék számára is kínos és nagyon súlyos választási vereség óta hányszor keresték a különböző pártok vezetőit.

 

A lista alapján valóban sokszor, összesen 47-szer, igaz ebben az LMP-n, a Párbeszéden, a DK-n, a Jobbikon, az MSZP-n és a Momentumon és a Mi Hazánkon kívül benne volt a választásokon nem is induló Volner János pártja, a szintén nem induló ISZOMM, valamint a be nem jutott Magyar Kétfarkú Kutya Párt is. Ők éltek is a megszólalás lehetőségével.

 

Ezen kívül a Mi Hazánk részéről Dúró Dóra és Toroczkait László, valamint az LMP vezetője, Kanász-Nagy Máté kapott még műsoridőt a parlamenti pártok közül. Az ellenzéki összefogás többi pártja a lista alapján valóban nem élt a lehetőséggel.

Ennél sokkal érdekesebb kérdés persze, hogy a választási kampányban hányszor keresték az érintetteket,

hiszen az egyesült ellenzékből ekkor csak Márki-Zay Péter szerepelhetett összesen öt percet – a törvény szerinti kötelező minimumot.

 

Emiatt az Azonnali megkérdezte az MSZP, az LMP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, a Momentum sajtóosztályát, a politikusaikat hányszor hívták meg 2022 január 1. és április 3. között a közmédiába. A Jobbikra, a DK-ra, a Momentumra és a Párbeszédre egyáltalán nem volt kíváncsi a közmédia ebben az időszakban, az LMP politikusai két alkalommal élhettek a szereplés lehetőségével. Az MSZP nem válaszolt egyelőre az Azonnali megkeresésére. Gratulálunk a kiegyensúlyozottsághoz.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

 

(Indexkép forrása: M1 Híradó / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló