2023. szeptember 28., Vencel

Mindenki ügye

#orbán viktor #gyurcsány ferenc #kampány #márki-zay péter #választás 2022 #szék

Beemelték az ellenzéki kampányba a széket, amelyről Orbán Egerben is szónokolt

Barna Benedek 2022.04.01. 14:46

Márki-Zay és Gyurcsány is a széken állva kampányoló Orbánon ironizált.

 

Márki-Zay Péterhez hasonlóan Orbán Viktor is az országot járta az utóbbi időben, azonban ellenzéki kihívójával ellentétben a kormányfő fórumait nem hirdetik megy nyilvánosan, így arról a kormányfüggetlen sajtó és a szélesebb közönség rendszerint utólag értesül. Így volt ez a miniszterelnök egri látogatása esetében is, amelyről mi is csak egy Facebookra feltöltött fotóból szereztünk tudomást.

 

A miniszterelnök vidéki látogatásainak a titkosság mellett másik jellegzetessége, hogy a képek alapján Orbánt egy szék is elkíséri ezekre az eseményekre: a kormányfő erre állva szónokol a szabadban tartott kampányrendezvényein (a hivatalos fotókon persze igyekeznek ezt a bútordarabot nem mutatni).

ov-szék
Balra az a fotó, amit portálunk kapott az egri rendezvényről, jobbra a kormányfő Facebook-oldalára feltöltött képek egyike.

A széken állva szónokló Orbán Viktorról készült képek hamar bejárták az országos sajtót, és ez túl magas labda volt ahhoz, hogy az ellenzék ne csapja le. A miniszterelnök szerdán járt városunkban, Márki-Zay Péter pedig csütörtökön már úgy hívta ki ismét vitára Orbánt, hogy a Facebookon megosztott egy képmontázst, rajta a kormányfő egri székes fotójával és egy másikkal, amelyen ő maga tart a kezében egy ülőalkalmatosságot. A képekre pedig azt írták: "Ha mégis kiállna vitára, én szívesen biztosítok hozzá széket".

 

 

Majd néhány órával később egy rövid videó is felkerült Márki-Zay közösségi oldalára egy friss utcai fórumáról, amelyen egy kézzel a kezében áll a közönsége elé, és a jelenlévők derültségére megkérdezi, hogy "Mi jut eszükbe erről a székről?" majd meg is válaszolja a kérdést: "Hát gondolom, a mini Putyin". Miután az orosz elnökhöz hasonlította Orbánt, az ellenzéki jelölt kijelentette, hogy egy tisztességes demokráciában a miniszterelnök kiállna vitázni, majd a kormányfő titkolt kampányrendezvényein élcelődve arról beszélt, hogy szerinte ellenfele menekül a nyilvánosság elől. A szűk egyperces videó alább megtekinthető:

 

 

Pénteken aztán Gyurcsány Ferenc is megosztotta a Facebook-oldalán az Egerben készült Orbán-fotót, és az ehhez fűzött megjegyzésben a miniszterelnök magasságára utalva azon ironizált, hogy a kormánypropagandában Márki-Zay Péter éppen a "mini Feri" becenevet kapta (ami egyébként eredetileg az Austin Powers-filmekre való utalás: a kormányközeli Civil Összefogás Fórum plakátjain a filmbeli gonosztevőhöz és kicsi klónjához hasonlították Gyurcsányt és Márki-Zayt – a szerk.)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló