2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#fidesz #ellenzéki összefogás #plakát #országgyűlési választások #kampány

A Fidesznek akár négyszer annyi választási plakátja is lehet majd, mint az ellenzéknek

Barna Benedek 2022.01.05. 17:53

És nem is csak óriásplakátokból jut majd jóval kevesebb az ellenzéki pártok szövetségének.

 

A Fidesznek akár háromszor-négyszer több választási plakátja is lehet majd a 2022-es országgyűlési választás kampányában, mint az ellenzéknek – írja az rtl.hu cikke nyomán a HVG.

 

Ezt úgy számszerűsítik, hogy

a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki szövetség 2-3 ezer felülettel számolhat, míg a kormánypártok 5-8 ezer helyen is hirdethetik majd az üzeneteiket.

László Róbert, a Political Capital választási szakértője úgy nyilatkozott: nemcsak óriásplakátokból jut majd nagyságrendekkel kevesebb az ellenzéknek, hanem például a citylightokból, valamint a kisebb méretű felületekből is.

Sok településen nincs is óriásplakát, ezeken a helyeken szinte csak a Fidesz üzeneteivel lehet kampány idején találkozni

– fogalmazott.

orbán-plakát-karácsony-mti-koszticsák-szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Az RTL szerint a kormánypártok a korábbi plakátkampányok alkalmával 5-8 ezer helyet béreltek, a bevándorlásról szóló népszavazás esetében viszont – a Transparency International becslései alapján – ez a szám elérhette a 10 ezret is.

 

Az rámutat, hogy a korábbi választásokhoz képest jelentősen átalakult a hazai kézbesítői rendszer is: korábban ugyanis ha a pártok ki akartak küldeni a választóknak egy szórólapot vagy kampányújságot, akkor elég volt a Magyar Postát megkeresni. Azonban a társaság ma már nem végez ilyen tevékenységet, és a Mediaworks egyik leányvállalata (a Medialog) lett az, amely leginkább képes összefogni a terjesztői hálózatot – viszont az ellenzék bizalmatlan a Fidesz-közeli céggel szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló