A felháborodás miatt a kormány meghátrált: mégsem kell szakképesítés a lángossütéshez
Győzött a józan ész: semmi sem veszélyezteti a sajtos-tejfölös univerzumunk békéjét.
Kisebb vihart kavart a hét elején az a rendelet, amely szerint a hideg-meleg ételek, italok, valamint cukrászati termékek készítését csak és kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezhet.
A rendelet egy egyszerű bürokratikus változtatás, mégis elérte a magyar társadalom ingerküszöbét is. Mivel tudjuk, hogy például a lángos, vagy egy jó piaci kolbász mustárral uborkával milyen szerepet tölt be a magyarok világképében és étkezési szokásaiban, ezért a közösségi médiát ellepték a sajtos-tejfölös lángosért, kolbászért, virsliért, hekkért aggódok tömegei.
A kormányzat – amely szinte állandóan monitorozza a lakosságot – ezért gyorsan visszavonulót fújt: vagyis visszavonták a rendeletet.
A kedd este Magyar Közlönyben ki is hirdették a módosításokat, eszerint – többek között – mégsem kell papirost szerezni az olyan agyműtét bonyolultságú ételek elkészítéséhez, mint a lángos, a virsli, a palacsinta, a kolbász, a hurka, a sült hal és szendvicsfélék.
Megmenekültünk.
(Via ugytudjuk.hu)