2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#vendéglátás #kormányrendelet

A felháborodás miatt a kormány meghátrált: mégsem kell szakképesítés a lángossütéshez

Bazsó Bálint 2021.10.13. 11:53

Győzött a józan ész: semmi sem veszélyezteti a sajtos-tejfölös univerzumunk békéjét.

 

Kisebb vihart kavart a hét elején az a rendelet, amely szerint a hideg-meleg ételek, italok, valamint cukrászati termékek készítését csak és kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezhet.

 

A rendelet egy egyszerű bürokratikus változtatás, mégis elérte a magyar társadalom ingerküszöbét is. Mivel tudjuk, hogy például a lángos, vagy egy jó piaci kolbász mustárral uborkával milyen szerepet tölt be a magyarok világképében és étkezési szokásaiban, ezért a közösségi médiát ellepték a sajtos-tejfölös lángosért, kolbászért, virsliért, hekkért aggódok tömegei.

lángos-mti-marjai-jános
Fotó: Marjai János / MTI

A kormányzat – amely szinte állandóan monitorozza a lakosságot – ezért gyorsan visszavonulót fújt: vagyis visszavonták a rendeletet.

 

A kedd este Magyar Közlönyben ki is hirdették a módosításokat, eszerint – többek között – mégsem kell papirost szerezni az olyan agyműtét bonyolultságú ételek elkészítéséhez, mint a lángos, a virsli, a palacsinta, a kolbász, a hurka, a sült hal és szendvicsfélék.

 

Megmenekültünk.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló