2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

2021 szeptemberére halasztották a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

MTI 2019.11.30. 00:00

Az eredetileg 2020 őszére tervezett katolikus világeseményre Ferenc pápát is várták.

 

A Vatikán jóváhagyta Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az időn őszről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontjára – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában kedden. A katolikus világeseményt 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. A bíboros azután javasolt új időpontot, hogy Matteo Bruni szentszéki szóvivő bejelentette, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett kongresszust.

 

Erdő Péter április végén az M1 aktuális csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy Ferenc pápa döntését a halasztásról körültekintő mérlegelés előzte meg. A Szentszék egészségügyi szervezete tanulmányozta a nemzetközi járványhelyzetet, és ezt alapján határoztak arról, hogy a következő két-három évre tervezett nagy nemzetközi eseményeiket elhalasztják, ügyelve arra, hogy ne kerüljenek emiatt átfedésbe egymással.

 

Fotó: Balogh Zoltán / MTI


Az első programot, a budapesti NEK-et 2021-re, a Családok Világtalálkozóját 2021-ről 2022-re, az Ifjúsági Világtalálkozót pedig 2022-ről 2023-ra helyezték át. Az eredetileg 2020. szeptember 13. és 20. közé tervezett kongresszusra csaknem száz országból több mint ötvenezer ember regisztrált. A záró misére Ferenc pápát is várták. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek is szerepelnek.

 

A katolikus egyház az oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezi meg. Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.

 

Sok helyen már lehetnek, de Egerben továbbra sem engedélyezik a nyilvános miséket

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló