2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

2019-ben egymilliárd jutott az Orbán Ráhel-közeli divatügynökségnek, idén már 2,3 milliárdot kapott

2019.11.30. 00:00

Az nem világos, hogy miért duplázta meg a költségvetésüket az állami turisztikai ügynökség.

 

A 444.hu azt írja a HVG beszámolójára hivatkozva, hogy egy év alatt több mint megduplázta költségvetését az a Magyar Divat & Design Ügynökség, amelyet a szakmában gyakorta csak "Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetett Bata-Jakab Zsófia vezet.

 

Míg tavaly egymilliárd forint volt az éves büdzséje a divatügynökségnek, idén már 2,3 milliárd forintból gazdálkodhat, amit a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott – erről az állami cégről szintén azt pletykálják, hogy nagyon közel áll a miniszterelnök vendéglátósnak tanult lányához.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Hogy pontosan mire is megy a pénz, azt a HVG szerint nehéz kideríteni. Saját beszámolója szerint a szervezet – amely havi hárommillió forintért bérel villát az Istenhegyi úton, igazgatója, a már említett Bata-Jakab pedig havi 1,95 millió fizetést vesz fel – tavaly 26 hazai és nemzetközi rendezvényt hozott össze, de a honlapra kitett "meglehetősen szerény" szerződéslistából nehéz pontos adatokat hozzárendelni az egyes tevékenységekhez.

 

Azt is homály fedi, hogy miért kellett több mint megduplázni a divatügynökség költségvetését. Az MTÜ a 2020-as támogatásait felsoroló listán megjegyzésként csak annyit írt, hogy a 2,3 milliárdot a "Magyar Divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok megvalósításának támogatására" adták.

 

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc lánya is a legbefolyásosabb magyar nők közé került

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló