2021. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc lánya is a legbefolyásosabb magyar nők közé került

2019.11.30. 00:00

Kiderült, hogy hazánkban a szebbik nem képviselői közül kiknek van a legnagyobb hatalma a gazdaságban, a politikában és a kultúrában.

 

A Forbes magazin 2020-ban is elkészítette a listáját arról, kik a legbefolyásosabb magyar nők. 50 főt rangsoroltak külön üzlet, közélet, kultúra és média kategóriában – írja a 24.hu.

 

Az üzleti életben a húszfős listát második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. Őt követi Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója. Új a listán Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöke és

 

Mészáros Beatrix (képünkön jobbra), Mészáros Lőrinc (képünkön balra) lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt. élére.

 

 

A 12. helyre került Ungár Anna, Schmidt Mária lánya, aki a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnökeként és résztulajdonosaként mára az ingatlanpiac fontos szereplőjévé vált.

 

Ami a közéletet illeti, a tavalyi listavezető, Bártfai-Máger Andrea tárca nélküli miniszter a 4. helyre csúszott, az első Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke lett. 

 

Két helyet lépett előre Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, aki most második a tízfős listán, akit a turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kézként jellemzett a Forbes több forrása.

 

A harmadik hely Varga Judit igazságügy-miniszteré. Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó a hatodik, megelőzve Dobrev Klárát, az Európai Parlament alelnökét. Mögötte új szereplő Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese, az MSZP elnökségi tagja.

 

(Fotók: Facebook, MTI)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló