2023. december 3., Ferenc Olívia

Környék ügye

#tarna-patak

Visszatért a víz a Tarnába

Csarnó Ákos 2022.09.25. 18:21

Országosan is ismert botrány lett még a legforróbb, szárazabb nyári napokban egy a Tarnán homokzsákokból emelt gát, valamint az annak közelében felállított, nagy teljesítményű ipari szivattyút, vagyis a vízkivétel a kiszáradt Tarnából. Valaki vagy valakik szervezetten használták fel a Tarna mesterségesen felduzzasztott vizét. Később kiderült, hogy a Tóth és Tóth Borászat gyanúsítható a vízkivétellel.

 

 

fotók: Kovács Dávid

 

Eger polgármestere július második felében a közösségi médiában jelentette be, hogy bojkottot kíván hirdetni a Tarna vizének eltüntetésével vádolt cég borai ellen, továbbá már azelőtt a közgyűlés elé viszi a debrői borászat városunkból való kitiltását, hogy a hatósági vizsgálatok eredménye ismert lenne. A „kitiltás” megtörtént.

 

Most, a kiadós esőzések után egy Tarna mellett lakó olvasónk küldött egy videót arról, hogy Aldebrő mellett egy zúgó, kis vízesésként ömlik tovább medrében. A vizet valószínűleg nem az azt kivévők hanem az eső pótolta.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló