2024. május 27., Hella

Környék ügye

#medve #aszód #pest megye

Vadkamera kapta lencsevégre a megyénk közelében kószáló medvét (FOTÓK)

Barna Benedek 2022.05.26. 17:58

Csütörtök hajnalban az aszódi temetőnek közelében járt az állat.
 

Az Egri Ügyek is megírta, hogy medvelábnyomok keltettek riadalmat a Cserhát lábánál, Pest és Nógrád megye határán – nem messze Heves megye legnyugatabbi pontjaitól –, ahol szerda reggel medvét láthattak, a portál fülesét pedig hamarosan az 1400 lelkes Acsa önkormányzata is megerősítette.

 

Az újabb hírek szerint a medve csütörtök hajnalban már a hevesi megyehatárhoz jóval közelebbi Aszód temetőjénél időzött. Mint arról a 168 óra beszámolt, az állatot már egy vadkamera is felvette, azóta közzé is tették a róla készült képeket.

 

A Nimród Vadászújság az ügyben felvette a kapcsolatot a helyileg illetékes Galgatáj Vadásztársasággal, amelynek elnöke, Pezenpacher Péter elnök elmondta: nagy valószínűséggel ugyanarról a medvéről van szó, amelyet tegnap Acsa és Püspökhatvan között láttak, ugyanis abból az erdőrészből jött a területünkre, amelyről a hírekben szó volt.

 

A vadászok a medve jelenlétéről értesítették az illetékes hatóságot, a Pilisi Parkerdő Zrt.-t és a helyi önkormányzatot is. Pezenpacher hozzátette: a nap folyamán további vadkamerákat helyeznek ki a területre.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló