2024. július 21., Dániel Daniella

Környék ügye

Újabb szennyezés történt a Mátrai Erőműben, kén- és foszforgáz szabadult ki

2019.11.30. 00:00

Az egyelőre még Mészáros Lőrinc kezében lévő létesítmény működtetői nincsenek a helyzet magaslatán. Korábban az erőmű víztározójából ömlött ki mérgező anyag.

 

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy hamarosan állami tulajdonba kerülhet Mészáros Lőrinc érdekeltségéből a Mátrai Erőmű Zrt., miután pár év alatt veszteségessé vált a cég. De nem csak a gazdálkodással vannak bajok az erőműben: idén júliusban tömeges halpusztulást okozott az erőmű víztározójából kiszabadult szennyező anyag, amelybe Mészáros cége, a Viresol Kft. vezette a szennyvizét.

 

Kedden pedig újabb súlyos szennyezésről számolt be a Heves Megyei Kataszrófavédelmi Igazgatóság. Közleményük szerint lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén veszélyes anyag került a környezetbe.

 

"A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja haladéktalanul a helyszínre ment és ott méréseket végzett. A műszeres mérések azt mutatták ki, hogy egy, a telephely területén lévő technológiai víztározóban kén- és foszfortartalmú gáz fejlődött, nagy valószínűség szerint a tározóban felgyűlt szerves anyagok bomlása miatt. A felszabaduló gáz erőteljes szagú, de a lakosságra nézve nem jelent veszélyt" - fogalmazott a közlemény.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló