2022. november 26., Virág

Környék ügye

#andornaktálya #warbetta

Újabb járgánykeresztezés Andornaktályán: a Trabicikli után most itt a WartBetta (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.08.02. 17:18

Ismét egy keletnémet autóból és egy kétkerekűből hoztak össze egy különleges járművet.

 

2020-ban rukkolt elő az andornaktályai Relevit Kft. a "Trabicikli" fantázianevű járgányukkal, amely félig Trabant, félig kerékpár. A különleges kétkerekűt idén nyáron az egri borünnepen is megcsodálhatták az érdeklődők. Az alkotói pedig a napokban közzétettek egy videót újabb dobásukról, a Wartburgot és Babettát keresztező "WartBettáról":

 

 

A Trabiciklit megalkotó cég bővítette a tevékenységi körét az egyedi járműgyártás és -forgalmazás irányába. A tulajdonos Szaniszló Zsolt az egerhirek.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Trabicikliből eddig hatot adtak el, de nincs elvárás, teljesítendő darabszám, csak a kreativitását szeretné ezekkel a projektekkel kiélni.

 

Míg a Trabant és bicikli "házasításának" ötletét Németországból hozta, az új járgány már teljesen saját elképzelés alapján készült. "Kézenfekvő volt, hogy valami olyannak rukkoljak elő, ami már motoros, nem egy kerékpár" – fogalmazott Szaniszló Zsolt.

 

Hangsúlyozta, hogy a "WartBetta" nem pusztán "szobadísznek" készült, a közlekedési hatósággal is egyeztettek róla, tehát közúti közlekedésre alkalmas: kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kell, egy bukósisak, és már lehet is indulni vele.

 

Ami pedig a jövőbeli terveket illeti, az ötletgazda elárulta: tervezi egy Ural motorkerékpár oldalkocsijának egyszemélyes hot roddá alakítását is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló