2023. október 3., Helga

Környék ügye

Csodajárgányt alkottak Andornaktályán a Trabantot és a biciklit keresztezve – VIDEÓ

2020.11.29. 17:00

Döcög, de nem pöfög.

 

Szaniszló Zsolt Andornaktályán élő vállalkozó, aki a kollégáival épített már egyedi veteránautókat, valamint háromkerekű motort gokartból és bicikliből, ezúttal Trabantból és egy egyszerű bicikliből alkotott csodajárgányt, amelyről a Borsnak mesélt.

 

Németországban láttam először egy elkészült "Trabiciklit", de az nem volt túl jó kivitelezés és kiállítási darab lévén használni sem lehetett. Ekkor határoztam el, hogy én ezt meg fogom valósítani

 

– magyarázta.

 

Elmondása szerint a prototípus végül három hét alatt készült el nemrég, ebből 7 nap az építéssel 14 pedig a festéssel telt. A végeredmény pedig egy közúton teljes mértékben használható kétkerekű lett. "Az alapja egyébként egy kempinghez hasonló csillagkerékpár, a karosszéria oldala pedig egy régi Trabantból való" – mondta el a Borsnak Szaniszló Zsolt, hozzátéve, hogy mióta az első Trabicikli elkészült, már egy csomó rendelést kaptak, és az elektromos változatán is dolgoznak. 

 

Szó szerint forgalmi dugó alakult ki amikor kipróbáltam a közelben. Egyszer még egy gyönyörű fehér sportkocsi is megállt mellettem, a kigyúrt sofőrje a lehúzott ablaknál pedig azt kiáltotta, hogy ez menőbb, mint az övé

 

– mesélte nevetve.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló