2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#tisza-tó #poroszló #sarud #abádszalók

Csőröge Fesztivál, labirintus, zenés naplemente, vitorlázás – Ilyen programokkal vár a Tisza-tó hétvégén

Barna Benedek 2021.08.06. 14:33

Sport- és családi rendezvények közül lehet válogatni.

 

Több családi és sportos programot is kínál a Tisza-tó augusztus második hétvégéjén – az I love Tisza-tó Magazin összegyűjtötte a kínlatot:

 

A héten Abádszalók közelében megnyitott a Tisza-tó első kukoricalabirintusa (az új attrakciót ebben a cikkünkben mutattuk be), és szombaton várják azokat, akik szívesen bolyonganának az útvesztőben, ahová akár a négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük, mivel a hely kutyabarát. A családokat népi játszótérrel és kézműves foglalkozásokkal is várják. További részleteket a FarmerLand Abádszalók oldalán lehet olvasni.

 

 

Ugyancsak szombaton lesz a Tisza-tó átúszás és átevezés. Noha nevezni előzetesen kellett, szurkolni egész szombaton érdemes az indulóknak, akik az abádszalóki strandról indulva ússzák és evezik át a tavat.

 

 

Egy másfajta szombati programot kínál Poroszló, ahol Csöröge Fesztivál lesz a Tisza-tavi Ökocentrumban. A csőröge hagyományos népi édesség, egyes vidékeken forgácsfánknak vagy herőcének is nevezik. Augusztus 7-e erről az ételről szól majd, de a csőröge fánk megkóstolása mellet az Ökocentrumban felfedezésére is lehetőségük nyílik. Az esemény a helyieknek ingyenes lesz.

 

 

Sarudon szombaton a "SARUDI NYÁR – Zenés Tisza-tavi Naplementék" nevű rendezvényt tartják az Élményfaluban. Itt a hagyományaikhoz híven olyan fiatal, amatőr zenészek, együttesek számára biztosítanak fellépési lehetőséget, akik gázsi helyett elfogadnak egy nap pihenést tőlük ajándékba. Az esemény részletes leírása elérhető a Facebookon.

 

 

Augusztus 8-án vasárnap aztán egy egészen másfajta programot kínál Sarud: akkora lett meghirdetve a XVIII. Tisza-tó Sail Szélszalag Regatta. A baráti vitorlás találkozóról részletesen az ennek szentelt Facebook-eseménynél írnak.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló