2023. december 11., Árpád

Környék ügye

Térképen nézhető, melyik szálloda vagy étterem tartozik Fidesz-oligarchákhoz Heves megyében

2019.11.30. 00:00

A Mészáros Lőrinc kezében lévő egerszalóki hotelről mindenki tud, de mi van a többi szállodával és vendéglátóhellyel? Ha kíváncsi, most megtudhatja.

 

A politikai klientúraépítés folyamatát, a kormánypárti politikai elit és a hazai vállalkozói réteg egy részének összefonódását mutatja be az idegenforgalom és a vendéglátóipar példáján a K-Monitor legújabb projektje, a NER HOTEL. 

 

Egy térképes adatbázisba szedték össze azokat a vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket, amelyek politikailag exponált személyekhez köthetők - írta a 444.hu.

 

Ilyen például a felcsúti csodamilliárdos, Orbán Viktor miniszterelnök gázszerelő végzettségű barátja, Mészáros Lőrinc, aki többek között jelenleg az egerszalóki Saliris Hotel tulajdonosa is.

 

 

A NER HOTEL célja, hogy ezekről az érdekeltségeiről „hiteles és rendszerezett információt kínáljon, ami segíthet azoknak, akik a pénztárcájukkal szeretnének szavazni a politikai hátszéllel segített vállalkozói réteg további térhódítása és a politikai klientúraépítés ellen" - áll az adatbázist/alkalmazást bemutató összefoglalóban.

 

A térkép összeállításában önkéntesek segítettek, s voltak olyanok is, akik pénzzel támogatták a projektet – mondta el hétfő este a Klubrádióban a K-Monitor munkatársa, Merényi Miklós. Szerinte „már nem csak néhány újságírót zavar ez a szemérmetlen gazdagodás, hanem nagyon sok olvasót, hírfogyasztó polgárt is."

 

 

 

Mészáros Lőrincék 2,86 milliárd állami támogatást kaptak csak az egri Hotel Flóra felújítására

Így az egerszalóki és a Mátrában található szállodáikkal együtt 5,7 milliárd forintnyi állami pénzt húztak be felújításokra Heves megyében. A Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban közzétette a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése" elnevezésű pályázat nyerteseinek névsorát.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló