2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

Mészáros Lőrincék 2,86 milliárd állami támogatást kaptak csak az egri Hotel Flóra felújítására

2019.11.30. 00:00

Így az egerszalóki és a Mátrában található szállodáikkal együtt 5,7 milliárd forintnyi állami pénzt húztak be felújításokra Heves megyében.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban közzétette a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat nyerteseinek névsorát. A felhívás keretösszege eredetileg 20 milliárd forint volt, ehhez képest az MTÜ a 24.hu összegzése szerint 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott ki, túlnyomórészt a Fideszhez kötődő vállalkozóknak.


A pályázat legnagyobb nyertese mégis ki lenne, ha nem Mészáros Lőrinc! Az Opus Global Nyrt.-n keresztül a felcsúti multimilliárdos érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forint állami pénzből újítják fel.


Az Egri Ügyek összegzése szerint a Mészárosékhoz folyó 17,7 milliárd forintnyi közel egyharmadát a felcsúti multimilliárdos Heves megyei szállodáira költik majd. Ezek közül is a legtöbbet az egri Hotel Flóra felújítása visz el, csak az államtól érkezett forrás 2,866 milliárd forint. Az összeg mellett ez szerepel: "Hunguest Hotel Flóra Wellness, Konferencia és városi szállodává fejlesztése".

 

Fotó: hunguesthotels.hu


Érdekesség, hogy a Hotel Flóra felújítását és ideiglenes bezárását, a dolgozók egy részének utcára küldését már jóval azelőtt bejelentették, hogy kiderült volna, hogy mekkora összeg érkezik a szálloda felújítására. De persze azt még feltételezni sem szabad, hogy Mészáros Lőrinc és köre már előre számíthatott az állami támogatásra.

 

Mint ahogy fentebb írtuk, Mészárosék nem csupán Egerben újíthatnak fel a Heves megyei szállodáik közül, a Hotel Flórán kívül erre kaptak még közpénzből finanszírozott támogatást:

 

Hunguest Grandhotel Galya színvonalának emelése és wellness részleg jelentős fejlesztése, 1,03 milliárd forint;


– a LifeStyle Hotel Mátra wellness szálloda fejlesztése, 819 millió forint;


– az egerszalóki Saliris Resort Szálloda fejlesztése és szolgálatatásainak bővítése, 994 millió forint.

 

A Hotel Flórával közösen a fenti lista összesen 5,7 milliárd forint ingyenpénzt jelent Orbán Viktor felcsúti jóbarátjának. Annak a Mészáros Lőrincnek, akit hosszú évek óta gigantikus állami közbeszerzésekkel tőkésít fel a magyar állam. Azért felmerül a kérdés, hogy ez az 5,7 milliárd forint mennyire segített volna olyan egri és Heves megyei nagyobb szállodák felújításán, amelyek mögött nincs ekkora tőke, így segítség nélkül nehezen, vagy alig válhatnak korszerűbbé a koronavírus miatti veszteségeik miatt.

 

Szenvednek a szállásadók, de jó hír, hogy Mészáros Lőrincék felújítják az egri hoteljüket is

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló