2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

Szenvednek a szállásadók, de jó hír, hogy Mészáros Lőrincék felújítják az egri hoteljüket is

2019.11.30. 00:00

Ezekben a nehéz időkben is tud fejlődni a nemzet nagytőkésének birodalma. Ebből is látszik, hogy jó helyre került az a sok közpénz. Bár a dolgozókat így sem akaródzott megtartani.

 

A koronavírus által okozott gazdasági krízis egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vesztese a turisztikai szektor. A jelenlegi helyzet szerint augusztus közepéig nem is fog nagyon sokban javulni a helyzetük, a március végétől számítva ez túl hosszú idő ahhoz, hogy ne kerüljenek csődközelbe a szállásadók, szállodák és a hozzájuk köthető szolgáltatók egy része.

 

De szerencsére vannak olyan piaci szereplők, amelyek ilyenkor is tarthatják a hitet a magyar szívekben. A hitet, hogy egy kis szerencsével, a Jóisten közbenjárásával és egy kicsit, de tényleg csak alig, Orbán Viktor közbenjárásával igenis lehet boldogulni ebben az országban. Na jó, ehhez azért kell az is, hogy okosabb legyen az illető a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnél, de szerencsére mindannyian ismerhetünk ilyet, ő a mi Mészáros Lőrincünk.

 

Mészáros Lőrincnek rengeteg cége és érdekeltsége van, az érdekeltségeinek érdekeltségei és azoknak cégei vannak, hogy azok is cégekkel rendelkezzenek és így tovább. A nemzet tőkésének az egyik legnagyobb cégén keresztül van egy hatalmas szállodaláncolata, amelynek Egerben és egyebek közt a Galyatetőn is van egy-egy hotele. 

 

Fotó: hunguesthotels.hu 

 

A felcsúti üzletember, vagy inkább a menedzsmentje, úgy döntött, kihasználják a válságos időket, és mivel sikerült a Mészáros-birodalmat megfelelően a korábbi években feltőkésíteni közpénzből (is), elindulhat a szállodalánc felújítása. Heves megyében Egerben a Hotel Flóra és Mátraszentimrén a Grandhotel Galya lesz majd sokkal szebb, mire végeznek Mészárosék.

 

A felújítások csoportos létszámleépítéssel is járnak, a járványra való tekintettel hozták előrébb a szállodák tervezett felújítását, a munkálatok azonban akár két évig is eltarthatnak. A Portfolio értesülései szerint a leépítés a Hunguest Hotels szállodalánc több mint 50 százalékát is érinthetik. De ha kész lesznek a felújításokkal, ismét jó sok munkaerőre lesz szükségük. Addig pedig "elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segítik az érintett dolgozókat". 

 

Bajban vannak az egri szállásadók, mégis egy csodás gesztussal próbálnak talpra állni

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló